tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Kommer sälja byggrätterna i Högsbo

Publicerad: 23 mars 2016, 04:30

Området enligt Platzers planer. Bild: Platzer.

Platzer Fastigheter meddelade på tisdagen att man fått grönt ljus att börja arbetet med en detaljplan för de fastigheter man äger i industriområdet Högsbo i Göteborg. Då Platzer fokuserar på kontorsfastigheter kommer man att sälja av byggrätterna.

Ämnen i artikeln:

HögsboJMPlatzer Fastigheter

Platzer Fastigheter meddelade på tisdagen att man fått grönt ljus att börja arbetet med en detaljplan för de fastigheter man äger i industriområdet nordöstra Högsbo i Göteborg. På sikt kan området kommer att omfatta cirka 7 000 nya bostäder och detaljplanen ingår i den så kallade Jubileumssatsningen. Av dessa 7 000 bostäder kommer Platzer andel i första etappen att vara 600 och i andra etappen 900.

Då Platzer som fastighetsbolag i huvudsak fokuserar på förvaltningen av kommersiella fastigheter kommer man att sälja av byggrätterna i Högsbo. Det uppger vd P-G Persson i samtal med Fastighetsnytt.

– Vi kommer att utveckla helheten och det blir cirka 70-75 procent bostäder. Vi kommer att sälja av byggrätterna men själva utveckla det kommersiella, säger han.

Han tillägger att olikt Gamlestaden där man sålde mark för 280 byggrätter för bostäder till JM innan detaljplanestadiet så kommer man att själva utveckla detaljplanen för Högsbo innan man säljer marken.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev