Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Kombohus Duo får ekonomiskt stöd

Publicerad: 26 september 2016, 11:57

SABOs modell Kombohus Duo beviljas ekonomiskt stöd från Energimyndigheten och en studie inleds. Modellen innebär att de första sex åren fungerar husen som asylboenden, därefter blir de trygghetsboende för äldre.


Ämnen i artikeln:

SABOTyréns

Projektet har tilldelats ekonomiskt stöd på fem miljoner från Energimyndigheten.

– Det intressanta med projektet är att det söker en hållbar lösning på en svår samhällsutmaning. Här förenar vi energieffektivitet, ekonomi och sociala aspekter istället för att ställa dem mot varandra, säger Mathias Normand, enhetschef på Energimyndigheten.

– Idén med Kombohus Duo är att tillgodose ett kortsiktigt behov av asylboende genom en långsiktig lösning som leder till bostäder för de äldre invånarna i kommunen. Vi är glada över att Energimyndigheten delar vår uppfattning att permanenta och långsiktiga bostäder är bäst när det gäller kostnad och hållbarhet, säger Petter Jurdell enhetschef på SABO.

Målet är att i landet uppföra 500-1000 nya bostäder per år och att således växla ut 2 500- 5 000 sämre asylplatser mot permanenta bostäder. Den inledande kartläggningen och analysen, gällande nuvarande asylbostäder och behov av bostäder för äldre, genomförs av Tyréns och färdigställs i december. Därefter påbörjas en genomförandeanalys av Kombohus Duo.

Redaktionen

Källa: SABO

Ämnen i artikeln:

SABOTyréns

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.