Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Klartecken för bostäder på Gärdet

Publicerad: 26 augusti 2014, 07:30

Vy mot öst och den föreslagna byggnaden. Lindarängsvägen till höger i bild liksom Borgen och Kaknästornet. Illustration: Bjarke Ingels Group.

Detaljplanen för Oscar Properties Stockholmsprojekt Stettin 7 vinner laga kraft. Mark- och miljööverdomstolen har beslutat att inte pröva överklagandet av detaljplanen.


Ämnen i artikeln:

Bjarke Ingels GroupOscar Properties

Oscar Properties kommande Stockholmsprojekt Stettin 7 som delägs via intresseföretaget Oscar Properties AB. Beslutet innebär att Oscar Properties AB inom kort kommer tillträda fastigheten och påbörja byggnationen av 170 nya bostäder på Gärdet i Stockholm som uppförs i samarbete med danska arkitektbyrån BIG (Bjarke Ingels Group).

– Detaljplanens lagakraft gör att vi nu kan tillträda och börja bygga Stettin 7 på Gärdet vilket ger Stockholm 170 nyskapande bostäder på en unik plats. Tillsammans med den danska arkitektbyrån BIG har vi skapat en byggnad som blir ett med den gröna omgivningen och bidrar med god arkitektur till Stockholm, säger Oscar Properties vd Oscar Engelbert, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Oscar Properties

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.