Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Klartecken för 670 lägenheter i Alby

Publicerad: 17 september 2015, 10:39

Bild: Titania

Enligt ett beslut som togs av Botkyrkas kommunfullmäktige den 7/9 har Titania fått klartecken att bygga ca 670 bostäder Alby, i området runt Tingstorget.


Ämnen i artikeln:

BotkyrkaTitania

Enligt ett beslut som togs av Botkyrkas kommunfullmäktige den 7/9 har Titania fått klartecken att bygga ca 670 bostäder Alby, i området runt Tingstorget.

Under våren 2014 bjöd Botkyrka kommun in till markanvisningstävling för Tingstorget i Alby. Titania vann tävlingen och fick därmed möjlighet till nyproduktion av drygt 450 bostadsrättslägenheter. Beslutet som togs av Botkyrkas kommunfullmäktige den 7:e september innebär antalet bostadslägenheter som ska byggas av Titania har stigit till 670.

Projektet kommer att indelas i etapper. Detaljplanen, som utvecklas av Titania och Botkyrka kommun tillsammans, väntas kunna antas under 2016. Byggstart för de första bostäderna beräknas ske under 2017 och första inflyttning tidigast 2018.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Titania

Ämnen i artikeln:

BotkyrkaTitania

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.