Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Klartecken för 100 bostäder i Lund

Publicerad: 26 september 2018, 09:15

Illustration: Stadstudio.

Detaljplanen för Öresundsporten och Veidekkes kvarter Måsen i Lund har vunnit laga kraft, efter att mark- och miljööverdomstolen valt att inte bevilja prövningstillstånd i frågan.


Ämnen i artikeln:

LundVeidekkeFastighetsmarknaden i SydsverigeÖresundsporten

Detaljplanen för området, som bland annat innehåller nya 100 bostäder, antogs i december 2017 men överklagades. Efter det nya beslutet beräknas byggstart till våren 2020.

– Att få möjlighet att arbeta med förtätning i centrala Lund är sällsynt och vi ser detta som ett viktigt projekt – både för oss och för staden, säger Charlotta Nilsén, regionchef för Veidekke Bostad i Sydvästra Sverige.

Kvarteret Måsen innehåller redan studentbostäder, samt skol- vård- och kontorsverksamheter, som ska bevaras.

– Det är viktigt att det byggs nya bostäder i Lund och extra positivt att det byggs mer i centrala Lund. Förtätning av staden, som i det här fallet inte drabbar några grönytor, innebär att den goda jordbruksmarken runt Lund inte heller påverkas. Dessutom omfattas de boende av det befintliga kollektivtrafiknätet, säger kommunalråd Christer Wallin (M).

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.