Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Klart med hur Sollentunahem delas upp

Publicerad: 23 maj 2017, 05:06

Henrik Thunes. Bild: Sollentuna kommun.

Sollentunahem har tagit beslut om hur bolaget ska delas och vilka bostadsfastigheter som ska säljas. Berörda fastigheter delas upp i tre bolag och målet är att bolagen ska vara sålda senast år 2023.


Ämnen i artikeln:

SollentunaSollentunahem

Sollentunahem har tagit beslut om hur bolaget ska delas och vilka bostadsfastigheter som ska säljas. Berörda fastigheter delas upp i tre bolag och målet är att  bolagen ska vara sålda senast år 2023.

Det var i december 2016 som Sollentuna kommunfullmäktige beslöt om en delning av AB Sollentuna­hem. Samtidigt beslutades att cirka 2 000 lägenheter ska säljas och att 1 500 nya ska byggas.

Sollentunahem delas nu upp i fem bolag, där tre bolag kommer att innehålla de fastigheter med totalt cirka 2 000 lägenheter som ska säljas. Bolaget Sollentuna kommunfastigheter AB tar över ansvaret för skolor och andra kommunala verksamhetsfastigheter. AB Sollentunahem får ett mer renodlat uppdrag att bygga, förvalta och utveckla hyresbostäder.

Berörda fastigheter delas upp i tre olika bolag som säljs i omgångar, totalt är det 1 884 lägenheter som säljs.
Sollentunafastigheter 1 AB – 538 lägenheter fördelat på 28 fastigheter.
Sollentunafastigheter 2 AB – 734 lägenheter fördelat på 9 fastigheter.
Sollentunafastigheter 3 AB – 612 lägenheter fördelat på 12 fastigheter.

– Vi har nu tagit ytterligare ett viktigt steg i utvecklingen av Sollentuna. Utifrån beslutet som Sollentunahem har tagit idag kan vi nu gå vidare i processen för att kunna bygga såväl 1500 nya hyreslägenheter som nya skolor och omsorgsboenden. Nästa steg är att hitta hyresvärdar som är beredda att tillsammans med kommunen ta ett långsiktigt ansvar för tryggheten och Sollentunas utveckling, säger Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Sollentunahem uppger  att man söker en långsiktig ägare och att de kommande försäljningarna inte kommer att påverka hyresgästernas boendesituation. Fram till dess kommer Sollentunahem att förvalta fastigheterna precis som tidigare.

Verksamhetsfastigheterna, bland annat Turebergshuset och Aniarahuset, kommer att övergå till Sollentunahems systerbolag Sollentuna Kommunfastigheter AB.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

SollentunaSollentunahem

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.