Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Klart med fler bolag som får förtäta i Söderort

Publicerad: 9 december 2019, 12:41

Sjöstadshöjden är ett nytt förtätningsområde i södra Stockholm.

Foto: Stockholms stad

Nyligen fick SSM en markanvisning för 150 bostäder och lokaler i Sjöstadshöjden i södra Stockholm. Nu får även NCC och JM mark att bygga på i förtätningspojektet.


Ämnen i artikeln:

SSMStockholms stadSjöstadshöjdenNCCAndreas LindelöfJM

Nyligen fick SSM en markanvisning för 150 bostäder och lokaler i Sjöstadshöjden i södra Stockholm. Nu får även NCC och JM mark att bygga på i förtätningspojektet.

Det är utmed Hammarbyvägen mellan mellan Hammarby Sjöstad och Hammarbyhöjden som Stockholms stad vill förtäta de södra delarna av Stockholm med cirka 400 bostäder och 5 000 arbetsplatser i nya stadskvarter. Projektet går under namnet Sjöstadshöjden.

Läs även: SSM förlorar CFO – men vinner markanvisning

Nyligen fick SSM en markanvisning i området för 150 bostäder och lokaler och nu har Stockholms stad gjort klart med ännu en del. Det är NCC som tilldelats en direktmarkanvisning avseende cirka 13 000 kvadratmeter kontor. NCC har sökt markanvisningen tillsammans med JM som på samma plats kommer att utveckla cirka 70 hyresrätter med tomträtt.

– Vi gillar stadens tydliga ambition om att skapa attraktiva arbetsplatser i Söderort och har under en längre tid arbetat intensivt med att föreslå nya platser för kommersiell utveckling i just Söderort. Vi ser fram emot att få möjlighet att utveckla den andra etappen med ett attraktivt och hållbart kontorserbjudande i en stadsdel med stor potential, säger Andreas Lindelöf, regionchef Stockholm på NCC Property Development, i ett pressmeddelande.

Detaljplanearbetet inleds nu och en möjlig byggstart för projektet förväntas ske tidigast 2023.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.