Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Klart med bygglov för Brf Viva

Publicerad: 11 maj 2016, 06:30

Brf Viva på Guldheden

Nu är det klart med bygglov för Riksbyggens Brf Viva, ett forsknings- och bostadsprojekt på Guldheden i Göteborg. I Riksbyggens projekt testas nya byggteknik och bostadslösningar.


Ämnen i artikeln:

Riksbyggen

Brf Viva uppförs längs Dr Allards gata och kommer efter utbyggnad att omfatta cirka 133 bostäder. Inflyttning är planerad till 2018.

Brf Viva är bland annat först ut med betong med lägre klimatpåverkan och här testas en ny form av särskilda ungdomslägenheter. Energi från solcellerna på taket kommer att lagras i begagnade bussbatterier för att kunna användas på kvällen när förbrukningen ökar. Flera åtgärder görs också för att underlätta ett boende utan egen bil med hjälp olika typer av bil- moped- och cykelpooler.

Brf Viva är d en första praktiska tillämpningen av kunskaperna från projektet Positive Footprint Housing. Riksbyggens forskningsprojekt genomförs tillsammans med bland andra Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborg Energi, Bengt Dahlgren, Göteborgs Stad, SP och Johanneberg Science Park.

Redaktionen

Källa: Riksbyggen

Ämnen i artikeln:

Riksbyggen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.