Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Klart för tillfälliga bostäder i Frihamnen

Publicerad: 16 november 2018, 07:36

Bild: Tempohousing Scandinavia.

Älvstranden Utveckling har tecknat ett arrendeavtal om tillfälliga bostäder med två aktörer i Frihamnen, Göteborg. Totalt ska 800 bostäder byggas.


Ämnen i artikeln:

GöteborgÄlvstranden UtvecklingFrihamnenFastighetsmarknaden i VästsverigeÄlvstaden

Avtalen har tecknats med Tempohousing Scandinavia och Brofred Bygg och Entreprenad.

— Jag är glad över att vi kommit i hamn med avtalen. Nu äntligen kan vi få bostäder på plats, säger Mattias Jonsson, styrelseordförande för Älvstranden Utveckling.

De 800 lägenheterna är till för studenter, företag och allmänhet ska ligga på Kvillepiren i Frihamnen.

— Våren 2019 tas det första spadtaget på Kvillepiren och målet är att de första boende flyttar in till hösten lagom till skolstarten, säger Anna-Lena Isacson projektledare för Frihamnen på Älvstranden Utveckling.

Tanken med de temporära bostäderna är att de ska stimulera utvecklingen av området under tiden som övriga Frihamnen växer fram.

Frihamnen är ett av sju delområden i projektet Älvstaden där centrala Göteborg ska växa med 50 000 arbetsplatser och 25 000 lägenheter till 2035. I Frihamnen planeras det för 9 000 lägenheter och 15 000 arbetsplatser.

Arrendeavtalet gäller till 2035.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.