Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Klart för bostäder i Uppsala

Publicerad: 1 december 2017, 09:19

Erik Pelling.

Foto: Uppsala kommun.

Uppsala kommun har fattat beslut om att bygga 130 lägenheter, förskola och lokaler för centrumverksamhet längs Luthagsesplanaden. “Vi vill se mer handel och service samt fler bostäder i det här området”, säger Erik Pelling (S).


Ämnen i artikeln:

Uppsala

Uppsala kommun har fattat beslut om att bygga 130 lägenheter, förskola och lokaler för centrumverksamhet längs Luthagsesplanaden.

– Vi vill se mer handel och service samt fler bostäder i det här området. Det är också viktigt att tillmötesgå behovet av förskoleplatser i den här delen av Uppsala, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden, i ett pressmeddelande.

För att kunna nå den nya bebyggelsen, skapas en ny lokalgata. Parkeringar ska ordnas och byggnaderna ska anpassas i utformning och höjd efter redan befintlig bebyggelse. Stråket längs ån kan få sittplatser och fler möjligheter att komma i kontakt med vattnet.

Tanken är att bostäderna byggs etappvis under fem år efter att planen vunnit laga kraft, vilket troligen blir första halvan av 2018.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Uppsala

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.