tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Klart: De får bygga på gamla Söderstadion

Publicerad: 24 november 2017, 07:05

Visionsbild tävlingsbidrag Söderhov, skiss: White Arkitekter och Kjellander Sjöberg.

Nu står det klart att ett konsortium med Wallenstam, Åke Sundvall och Castellum blir det som får bygga på marken vid före detta Söderstadion.

Ämnen i artikeln:

SöderstadenÅke Sundvall ByggCastellumWallenstam FastigheterWhite arkitekterStockholm

Nu står det klart att konsortiet med Wallenstam, Åke Sundvall och Castellum blir det som får bygga på marken vid före detta Söderstadion och hovet. Cirka 800 bostäder och 30 000 kvadratmeter kommersiella fastigheter finns i planerna.

Det var i maj som Stockholms stad valde ut fem konsortier för att gå vidare i markanvisningstävlingen för byggrätterna till fastigheten Arenan 9. Marken ingår i det som staden kallar Söderstaden, där även bland annat södra Skanstull och Slakthusområdet ingår.

Vinsten innebär att konsortiet har rätt att teckna markanvisningsavtal med SGA Fastigheter, Stockholm Globe Arena Fastigheter, och option att ensamt förhandla om köpeavtal. Beroende på slutgiltig utformning och volym samt under förutsättning att förslaget verkställs är uppskattningen att den totala investeringen, efter förvärv av byggrätter samt exploatering av marken, kommer att uppgå till mellan 1,2 och 1,4 miljarder kronor.

– Det här är i tidigt skede och ett komplext projekt men med stor potential. Vi vill skapa en stadsstruktur som adderar området en mer promenadvänlig skala. Platsen har redan en publik identitet men vi vill addera värden som många fler kan uppleva, säger Mathias Aronsson, vice vd för Wallenstam.

Det vinnande bidraget har tagits fram tillsammans med Kjellander Sjöberg och White Arkitekter.

– Vår del i förslaget skapar 30 000 kvadratmeter nya, moderna arbetsplatser i Stockholm. Det är ett viktigt tillskott i regionen och vi är stolta över att kunna bidra till utvecklingen av området”, säger Henrik Saxborn, Koncernchef Castellum AB.

Konsortiet bedömer genomförandet till 6-8 år med möjlig start tidigast 2020.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev