Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

KlaraBo och Kuststaden går samman - vill bli störst på börsen

Publicerad: 28 maj 2021, 09:48

Magnus Johansson, vd på Kuststaden, och Andreas Morfiadakis, vd på KlaraBo.

Foto: Kuststaden/KlaraBo

KlaraBo går samman med Kuststaden och bildar ett renodlat bostadsbolag med över 5 000 lägenheter i förvaltning.


Ämnen i artikeln:

KlaraBoKuststaden

KlaraBo skapar ett gemensamt bostadsfastighetsbolag med Kuststaden Projektutveckling AB och KPU Bostadsförvaltning. Det totala fastighetsvärdet uppgår till drygt 6 miljarder kronor. Tillträde planeras ske i juni.

Sammanslagningen sker genom ett aktiebyte där aktieägare i Kuststaden erhåller nyemitterade B-serie aktier i KlaraBo. Parallellt fortsätter KlaraBo med förberedelserna för den sedan tidigare planerade börsnoteringen.

Läs även: Vd:n på KlaraBo: ”Vi vill verkligen profilera oss med nyproduktionen”

– Vi är mycket glada över samgåendet med Kuststaden och välkomnar alla nya aktieägare till KlaraBo. Vi har som ambition att bli ett av de största noterade bostadsfastighetsbolagen i Sverige. Genom samgåendet med Kuststaden fördubblar vi nästan KlaraBos fastighetsbestånd med fortsatt fokus på renoveringar och nyproduktion, säger Andreas Morfiadakis, vd på KlaraBo, i pressmeddelandet. 

Kuststaden äger drygt 2 300 lägenheter i sydöstra Sverige, inklusive exempelvis Visby, Ronneby och Jönköping. Bolaget driver fastighetsförvaltning i egen regi och har en aktiv renoveringsstrategi. 

 – Kuststaden och KlaraBo passar väldigt bra ihop, både fastighetsbestånden och bolagens övergripande strategi rörande geografiskt fokus och fastighetsförvaltning liknar varandra. Vi är övertygade att bolagen kommer att skapa ytterligare värden tillsammans och ser fram emot den fortsatta resan, säger Magnus Johansson, vd på Kuststaden, i ett pressmeddelande.

ABG Sundal Collier och Advokatfirman Lindahl har varit finansiell respektive legal rådgivare till KlaraBo i affären.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

KlaraBoKuststaden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.