Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

KlaraBo bygger nytt i Växjö

Publicerad: 18 mars 2022, 09:09

Fastighetsbolaget Klarabos bidrag har vunnit en markanvisningstävling utlyst av Växjö kommun för fastigheten Snickarglädjen 1 på Vikaholm, framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

KlaraBoVäxjö

ND

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se


Klarabos bidrag grundar sig på cirka 10.500 kvadratmeter BTA, eller motsvarande cirka 120 hyreslägenheter. Anvisningstiden gäller från 2022-03-14 till 2023-03-13.

Vikaholm ligger i södra delen av Växjö stad och ligger i närheten av bland annat Linnéuniversitetets campus, förskolor och skolor samt handel. Vikaholm kännetecknas som ett hållbart bostadsområde och kommer innehålla cirka 1.000 bostäder när området är färdigställt.

Läs även: Konkurrensen hårdnar: Aktörerna som fick mest mark 2021 - hela listan

Avsikten är att utveckla hyresrätter i flerbostadshus och möjliga bostadsrätter i radhus uppförda huvudsakligen i trä. Exteriörerna i förslaget kommer att präglas av trä och glas med växthusbalkonger och en växtvägg på innergården. Därutöver planeras en rad innovativa och hållbara lösningar i syfte att kunna miljöcertifiera fastigheterna. Förslaget togs fram i samarbete med arkitektkontoret C.F. Møller Architects.

Erhållandet innebär att Klarabo etablerar sig på en ny ort där det framtida beståndet kommer att förvaltas inom Region Öst. Antalet lägenheter i Klarabos projektportfölj uppgår till drygt 1.700 lägenheter, motsvarande drygt 130.000 kvm BTA efter att bolaget erhållit Skellefteå och Växjö.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev