Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Karlatornet försenas ett år

Publicerad: 19 augusti 2019, 07:28

Karlatornet Bild: Serneke

Inflyttningen i Karlatornet kommer ske först under det andra halvåret 2022, skriver byggbolaget Serneke i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Ola SernekeSerneke

Inflyttningen i Karlatornet kommer ske först under det andra halvåret 2022. Det skriver byggbolaget Serneke i ett pressmeddelande efter att ha gjort en genomlysning av projektet Karlastaden.

Tidigare angavs att inflyttningen i vad som kommer bli Nordens högsta hus skulle börja under senare delen av 2021.

Sedan årsskiftet har hela projekt Karlastaden, inklusive Karlatornet, genomgått en genomlysning och omstrukturering, bland annat för att optimera ytor och användning. Under våren har Serneke dessutom inlett en förhandling med en ny partner i projektet för en komplett finansiering av Karlatornet. Dessa verksamheter har mynnat ut i att projektet skjutits på framtiden.

– När vår genomlysning av projektet nu visar att vi behöver något mer tid än våra första bedömningar, bör man se det i perspektivet att Karlatornet kommer att vara ett unikt inslag i Göteborg väldigt lång tid framöver, säger bolagets vd Ola Serneke enligt ett pressmeddelande.

Sernekes förhandlingar med vad som beskrivs som en internationell aktör väntas slutföras under det tredje kvartalet.

Karlatornet planeras att bli 245 meter högt och kommer därmed bli högre än Turning Torso, som är 190 meter högt.

Intresset för att bo i Karlatornet har sedan projektet startades varit mycket stort och drygt 80 procent av de 594 lägenheterna är sålda, skriver byggbolaget.

Grundläggningsarbetena färdigställdes i början av sommaren i samband med gjutningen av bottenplattan till tornet och nu fortsätter Serneke med byggnadsarbetena ovan mark.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Ola SernekeSerneke

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.