Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

K2A startar egen husfabrik

Publicerad: 26 september 2017, 11:16

Bild: Jos/Wikimedia.

Grännäs Trähus, ett bolag inom K2A-koncernen, startar en ny fabrik för produktion av prefabricerade hus i Gävle. Målet är sammanlagt producera 1 000 enheter om året.


Ämnen i artikeln:

GävleK2A Fastigheter

K2A köpte Grännäs Trähus under 2015, och att ha egen produktionskapacitet är ett beslut som fattades redan i samband med förvärvet. Bolaget äger redan en produktionsanläggnings i Valdemarsvik, Östergörland.

Den nya produktionsanläggningen är belägen i Gävleområdet i en redan uppförd men tomställd industrilokal. I ett första skede bedöms rekryteringsbehovet till anläggningen i Gävle uppgå till 35 personer.

– Kombinationen av egen produktion och egen förvaltning för långsiktigt ägande resulterar i kontinuerlig förbättring och effektivisering. Återkopplingen från förvaltningsorganisationen gör att eventuella avvikelser som inte fungerat optimalt kan rättas till redan på produktionsstadiet. Vi repeterar, förfinar och utvecklar för att bli effektivare, säger Johan Knaust, vd för K2A. Produktionen av bostäder i Sverige har ökat starkt de senaste åren. Därmed har också efterfrågan på arbetskraft och produktionskapacitet inom byggsektorn ökat. När produktionsresurserna generellt är hårt ansträngda i en stark byggkonjunktur är det mycket tillfredsställande att ha egen produktionskapacitet.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

GävleK2A Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.