Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

K2A och Credentia utvecklar Barkabystaden

Publicerad: 20 november 2018, 11:29

Visionsbild: Reflex arkitekter

K2As dotterbolag Svenska Studenthus och Credentia har båda vunnit en markanvisningstävling i Järfälla kommun. Projektet avser utvecklingen av Barkabystadens tredje etapp och omfattar 200 studentbostäder, 200 bostadsrätter samt en förskola och lokaler för service och handel.


Ämnen i artikeln:

K2A Fastigheter

K2As dotterbolag Svenska Studenthus och Credentia har båda vunnit en markanvisningstävling i Järfälla kommun. Projektet avser utvecklingen av Barkabystadens tredje etapp och omfattar 200 studentbostäder, 200 bostadsrätter samt en förskola och lokaler för service och handel. Studentbostäderna och förskolan kommer uppföras i trä.

– Det vinnande förslaget från Svenska Studenthus och Credentia kommer att bidra till en attraktiv och integrerande bostadsbebyggelse för människor i olika åldrar och skeden i livet, säger Christina Rapp Lundahl, kommundirektör i Järfälla kommun.

– Det är glädjande att få vara med och utveckla bostäder i trä i framtidsområdet Barkarbystaden. Vårt koncept med yteffektiva bostäder passar bra in på marknaden här, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Den totala byggrätten innefattar 25000 BTA. Inflyttning beräknas ske under 2021.

– Detta är ett stort och spännande uppdrag för Credentia och vi är glada att få etablera oss i Järfälla kommun samt att inleda ett samarbete med en så kompetent och nischad aktör som K2A, säger Ronny Jansson, vd på Credentia

Reflex Arkitekter har gestaltat projektet.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

K2A Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.