Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

K-Fastigheter och Boklok blandar bostäder

Publicerad: 17 april 2020, 07:37

Jacob Karlsson, K-Fastigheter, och Niclas Bagler, Boklok, inleder samarbete – men håller distansen.

Foto: K-Fastigheter.

K-Fastigheter och Boklok har inlett ett strategiskt samarbete som ska resultera i upp till tusen hyresrätter och bostadsrätter de kommande tre åren.


Ämnen i artikeln:

K-FastigheterBoklok

De första transaktionerna i samarbetet innebär att K-Fastigheter säljer byggrätter i Hässleholm och Viken till Boklok avseende totalt 43 lägenheter till en sammanlagd köpeskilling om cirka 18 miljoner kronor. Därtill köper K-Fastigheter 48 hyreslägenheter på Telestadshöjden i Växjö av Boklok, vilka kommer att färdigställas 2021. 

K-Fastigheter har även tecknat avsiktsförklaring med Skanska Hyresbostäder avseende förvärv av en intilliggande byggrätt med en total bruttoarea om 12 000 kvadratmeter. På denna byggrätt planerar K-Fastigheter att bygga bostäder enligt sina tre koncepthus. Köpeskillingen i denna del uppgår till cirka 15 mkr.

Utöver ovan nämnda transaktioner har K-Fastigheter och Boklok tecknat avsiktsförklaring avseende två projekt i Skåne, vilka bolagen gemensamt ska arbeta vidare med genom att utveckla byggrätter och bostadshus.

Blandar upplåtelseformer

Genom att K-Fastigheter alltid bygger hyresrätter och Boklok huvudsakligen bostadsrätter samarbetar bolagen kring att skapa en bebyggelse med olika upplåtelseformer som gör ett område mer populärt och hållbart. Fokus i inledningen är på projekt i Skåne och Småland, men det finns inga geografiska begränsningar i samarbetet.

– Lika barn leka bäst är ett talesätt och precis så är fallet med samarbetet mellan Boklok och K-Fastigheter. Genom att vi fokuserar på att utveckla olika upplåtelseformer kan vi dra nytta av våra respektive erfarenheter och utvecklas tillsammans på många områden och orter. Våra första affärer ska ses som ett första block i ett större strategiskt samarbete, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Niclas Bagler, chef för Boklok Sverige, kommenterar:

– Genom att kombinera bostadsrätter och hyresrätter kan vi skapa bostadsområden med större variation. I K-Fastigheter har vi nu funnit en samarbetspartner som delar vår ambition att skapa attraktiva och prisvärda områden genom en hög grad av industrialisering, säger Niclas Bagler.

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

K-FastigheterBoklok

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.