torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

K-Fastigheter förvärvar byggrätt i Gävle

Publicerad: 1 april 2021, 09:00

Jacob Karlsson, vd på K-Fastigheter Foto: K-Fastigheter

K-Fastigheter har förvärvat byggrätt för drygt 700 bostäder i Gävle. Säljare är Palisander Gruppen Skandinavien.

Ämnen i artikeln:

K-FastigheterGävle

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Förvärvet avser fastighetn Gävle Sätra 108:20 i Gävle kommun. K-Fastigheter planerar att uppföra cirka 700 lägenheter i bolagets egenutvecklade lamellhus på platsen. Förväntat bruttoarea uppgår till 51 000 kvadratmeter baserad på lagakraftvunnen detaljplan. 

– Dagens avtal är ett bra tillskott till vår plan för Gävle. Vi planerar att under ett antal år etappvis starta byggnation av omkring 700 hyresätter i tre olika kvarter. Lägenheterna kommer att hålla hög kvalitet till hyresnivåer som passar vanliga plånböcker, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter, i bolagets pressmeddelande. 

Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde om runt 122 miljoner kronor. Tillträde beräknas ske den 30 oktober 2021. 

– Som säljare är vi mycket stolta och glada att efter 6-7 års utmanande utveckling av detaljplan för totalt över 130 000 kvm BTA byggrätter i stadsdelen, kunna överlåta denna fastighet till en stabil aktör som K-Fastigheter, säger Thomas Henriksen är ordförande i Palisander Gruppen Skandinavien, i pressmeddelandet.

Christian Karlsson, advokatfirman VICI har agerat rådgivare till köparna och på säljarsidan har Next Advokater varit rådgivare. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev