fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Jönköpings kommun och Wästbygg i gemensamt projekt

Publicerad: 7 december 2020, 14:15

Illustration över det nya bostadsområdet Sörsjön i Jönköpings kommun. Foto: Wästbygg / Junehem

Nyligen börsnoterade Wästbygg ska bygga 144 klimatsmarta lägenheter åt Jönköpings kommunala bostadsbolag Junehem.

Ämnen i artikeln:

Wästbygg

AJ


Det första spadtaget tas nu i dagarna i ett nytt bostadsområde, Sörsjön, i Taberg, skriver parterna i ett pressmeddelande. 

– Det är härligt att projektet äntligen är på gång. Detta är Junehems största byggprojekt hittills och innebär en ökning av cirka fem procent av vårt lägenhetsbestånd. Det känns extra kul att vi får förverkliga våra visioner med ett stort miljötänk i fokus, säger Eric Engelbrektsson, vd på Junehem, i en kommentar.

Läs även: Privat fastighetsaktör bygger nya hyresrätter i Jönköping

I den första etappen ska fem hus och 61 lägenheter byggas av Wästbygg. Totalt är elva hus planerade på området med 144 lägenheter i storleken från ett till fem rum och kök.

– Vi tackar för förtroendet och är stolta över att Junehem valt Wästbygg som samarbetspartner i den stora satsning som företaget nu gör med Sörsjön. Det här är ett fint och genomtänkt projekt på alla sätt. Junehem vävt in både hårda och mjuka värden som ligger väl i paritet med hur vi på Wästbygg arbetar, och vi ser fram emot att få konkretisera deras vision, säger Susanne Liljedahl, vd på Wästbygg, i en presskommentar.

Läs även: Wästbygg till börsen – Arnhult håller hårt i sina aktier

Produktionstiden är beräknad till drygt två år och inflyttningen ska börja i november 2022.

Byggs med hållbarhetsprofil

Målet är att ta tillvara på de resurser som miljön och naturen har att erbjuda i projektet. Solceller monteras på taken och regnvatten kommer att tas tillvara för bevattning och cykeltvätt. Inne i husen kommer vatten från dusch och tvätt att återvinnas för att spola toaletterna med. Husen byggs med träfasader av värmebehandlad furu för att smälta in i den natursköna omgivningen.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev