Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Johan Risberg lämnar Kungsleden

Publicerad: 30 maj 2012, 07:38

Johan Risberg slutar på Kungsleden

Kungsleden utser Anders Kvist, för närvarande på SEB, till ny CFO och vice vd i bolaget. Han efterträder Johan Risberg.


Ämnen i artikeln:

SEBKungsleden Fastigheter

Anders Kvist efterträder Johan Risberg som lämnar företaget.
– Johan har varit en del av Kungsleden nästan från allra första början och hans bidrag till skapandet av det företag Kungsleden är idag har varit av avgörande betydelse. Efter 16 år i bolaget är det naturligt att gå vidare och jag vill tacka Johan för hans stora insatser, säger Thomas Erséus, vd Kungsleden, i ett pressmeddelande.

Johan Risberg, som slutar relativt omgående, har inte några klara planer på vad han ska göra härnäst.
-Så småningom ska jag fundera över nästa steg. Nu ska jag försöka låta huvudet vila ett tag och passa på att umgås med familjen. Jag har inte haft någon längre period av ledighet på 25 år, säger Johan Risberg till Fastighetsnytt.

Anders Kvist arbetar för närvarande som Head of Financial Management i SEB och ansvarar där för bankens kapitalstruktur samt för kapital- och likviditetsplanering. Anders har arbetat i SEB sedan 2005 och har 30 års erfarenhet från nordisk bank- och försäkringsverksamhet samt kapitalförvaltning.

Anders kvist

-Kungsleden är ett spännande bolag med bra tillväxt, stabila kassaflöden och goda förvaltningsresultat. Även om de förändrade finansierin gsförutsättningarna kräver mer av fastighetsbolagen framöver tror jag det finns goda möjligheter för Kungsleden att fortsätta att spri da riskerna och samtidig genomföra intressanta värdehöjande affärer.  Jag ser fram em ot att få bidra med mitt kunnande från bank- och finansvärlden, kommenterar Anders Kvist, i pressmeddelandet.

– Under 2012 har vi säkrat vår refinansiering. Med sämre tillgång på krediter som en följd av den statsfinansiella oron i Europa, och hårdare kapitaltäckningskrav på bankerna, står vi dock inför utmaningar som kräver nya och innovativa finansieringslösningar. I det här läget är det en styrka att kunna tillföra företaget färsk erfarenhet från finansmarknaden, säger Thomas Erséus.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

SEBKungsleden Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.