torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

JM sänker priset på nyproduktion med upp till 700 000

Publicerad: 13 september 2023, 14:44

Brf Bruket ligger enligt JM:s annons 150 meter från kajkanten i det havsnära bostadsområde som har växt fram mellan Limhamnsvägen och Limhamns norra hamnbassäng.

Foto: JM

Hårt prövade JM lanserar uppdaterade prislistor för ett av sina nyproduktionsprojekt, det skriver Realtid. "Det handlar om prisjusteringar på 400 000–700 000 kronor", säger Bjurforsmäklaren Anna Helsing till ekonomisajten.

Ämnen i artikeln:

SvepetJMBjurforsBostadsrätterMalmöSkåne

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Inflyttningen till den skånska bostadsrättsföreningen Bruket i Limhamn sjöstad, som uppförs av JM där den gamla cementfabriken i Malmöstadsdelen en gång stod, sker mellan april 2023 till april 2024.

Mycket har dock hänt på marknaden sedan byggjätten startade försäljningen av lägenheterna, det uppger Realtid.

– Vi har justerat prisbilden lite efter marknadsläget, vilket innebär att ett par bostäder har fått lägre pris. Det handlar om bostadstyper som vi inte har lyckas få sålda på dagens marknad, eftersom de prissattes på en annan marknad, säger Karolina Wictorin, marknadsansvarig för satsningen, till Realtid.

Läs mer: Forskaren: Många underskattar hur lång en boprisnedgång kan vara

De som köpt lägenheter till den gamla prislistan kan även de få en prissänking, enligt JM:s kommunikationschef Katarina Jordell Rimmerfeldt, men det avgörs från fall till fall.

– Det kan ibland gå lång tid mellan bostadsaffärerna i ett och samma projekt, till exempel beroende på etappvis produktion, och då kan marknadsförutsättningarna hinna ändras – för båda parter – från den första sålda bostaden till den sista. Huruvida marknadsanpassning av priserna nedåt påverkar redan avtalade försäljningar måste därför bedömas från fall till fall

Mäklaren Anna Helsing på Bjurfors bekräftar för ekonomisajten att vissa byggbolag går ut med prissänkningar på framför allt större nyproducerade lägenheter – såsom treor, fyror och så kallade townhouses.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev