torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

JM och Colive satsar på delningsbostäder i Göteborg

Publicerad: 18 april 2023, 10:04

Från vänster: Malin Gucko, projektutvecklingschef Colive, Henrik Orrsjö, regionchef Väst JM, Katarina Liljestam-Beyer, vd och medgrundare Colive, Ashkan Nasri, marknadschef Colive och Nils Eberil, affärsutvecklingschef Väst JM.

Foto: Pressfoto

I Gamlestaden i Göteborg ska Colive och JM tillsammans utveckla delningsbostäder för minst 200 studenter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetColiveJMGöteborg

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Nyligen vann JM markanvisningen för fastigheterna Gamlestaden 40:2 och 740:11 och nu står det klart att byggjätten kommer att utveckla boendetillfällen för minst 200 studenter där i ett samarbete med coliving-bolaget Colive.

Enligt pressmeddelandet kommer den nybyggda coliving-hubben, när den står färdig 2028, att ha en stark hållbarhetsprofil med ytor som uppmuntrar till boendegemenskap och en hög grad av återbruk i hela projektet.

Läs också: Stor seger för coliving efter dom: ”Frågan kunde ha tagits hela vägen till hovrätten”

– Det är väldigt roligt att vi får chansen att fortsätta vår etablering i Göteborg, den här gången tillsammans med JM. När vi öppnade vår första coliving-hubb i Göteborg under hösten hade vi över 1 000 sökande till de 121 platser vi kunde erbjuda så efterfrågan är uppenbart stor. Därför är vi särskilt glada att utveckla fler sociala och hållbara delningsbostäder för unga göteborgare. Colive växer snabbt och vi planerar för fler samarbeten med etablerade bostadsutvecklare runtom i landet, kommenterar Colives medgrundare och vd, Katarina Liljestam Beyer.

Detaljplanearbetet för delningsbostäderna i Gamlestaden förväntas kunna påbörjas till sommaren 2023.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev