Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

JM kvar i topp

Publicerad: 20 februari 2015, 07:45

JM har för sjätte året i rad Sveriges nöjdaste bostadsköpare, enligt Prognoscentrets branschmätning som är en årlig nöjdkundundersökning bland bostadsutvecklarnas kunder. Tre bolag delar på andraplatsen.


Ämnen i artikeln:

BesqabHSBJMNCCPrognoscentret

JM uppvisar ett NKI-värde på 78 vilket är en enhet högre än i fjol.Tre aktörer delar på andraplatsen, Besqab, HSB ProjektPartner och NCC. Alla med ett NKI-värde på 76.

– Vi är väldigt glada för att i år kunna presentera de fyra företag som visar upp den högsta kundnöjdheten. Vi tror att det är bra för branschen totalt sett samtidigt som det ger konsumenterna större möjlighet att väga in tidigare kunders erfarenhet i sitt köpbeslut, säger Ellinor Lindström affärsområdeschef på Prognoscentret.

Överlag står sig bostadsutvecklarna bra i en jämförelse med andra branscher trots att branschindex backar en enhet i år och nu ligger på 73. Det enskilda bostadsprojekt som har de nöjdaste köparna heter Östberget Stadsvyn. Projektet är uppfört av Veidekke och har uppnått ett NKI-värde på 87.

Undersökningen har genomförts i samarbete med branschens aktörer och grundas på drygt 7000 svar från bostadsköpare.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Prognoscentret AB

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.