Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

JM bygger 660 bostäder i Norge

Publicerad: 13 februari 2017, 09:14

JM köper en exploateringsfastighet för 660 bostäder i Oslo. Säljare är Karihaugveien 22 Holding, köpeskillingen uppgår till 187 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

NorgeJMOslo

I bostadsprojektet planeras alltså för cirka 660 bostäder men också en matvarubutik och en förskola. Omkring 400 av bostäderna utgörs av äganderätter, resten planeras som senior- och hyresbostäder.

Detaljplan för området inväntar handläggning hos myndigheterna med förväntat godkännande under det tredje kvartalet 2017.

Ett avtal har redan ingåtts mellan JM Norge och Grunnsteinen AS samt Utleiebolig AS om försäljning av cirka 260 bostäderna till ett fast pris.

– Vi är mycket nöjda med dessa avtal som innebär att JM ska utveckla en större bostadsmiljö i ett attraktivt tillväxtområde i Oslo. Projektet ligger helt i linje med vår vision och strategi om att skapa bra boendemiljöer i växande städer. Vi är övertygade om att avtalen som ingåtts lägger grunden för en god lönsamhet, säger Martin Asp, vd för JM Norge.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

NorgeJMOslo

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.