lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Jernhusen säljer till Familjebostäder

Publicerad: 30 september 2015, 09:08

Familjebostäders visionsbild. Illustration: Alessandro Ripellino Arkitekter.

Jernhusen säljer en fastighet i Årsta till Familjebostäder för 53 miljoner kronor. Tomten blir en del av en större satsning på 220 hyreslägenheter i området, där Familjebostäder investerar totalt 666 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

ÅrstaFamiljebostäderJernhusen

– Stockholm har ett stort behov av nya hyresrätter i kollektivtrafiknära lägen. Många väljer bort bilen och då blir en knutpunkt som Årstaberg väldigt attraktiv för bostäder. Det här är ett mycket välkommet tillskott, säger Ann-Margarethe Livh (V), bostadsborgarråd i Stockholm och ordförande i Familjebostäder.

I och med förvärvet byggs kvarteret Marman till en total investeringsutgift om 666 miljoner kronor. Kvarteret består av totalt tre fastigheter. Fastigheten som nu förvärvas, Årsta 1:7, ligger intill Årstabergs pendeltågsstation.

– Jernhusens uppdrag är att bidra till att fler väljer att åka kollektivt. Att möjliggöra regionförstoring, förtätning och nya bostäder i kollektivtrafiknära lägen medverkar till detta, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef på Jernhusen.

Fastigheten har fram till nu använts som etableringsyta för Citybaneprojektet och lagerverksamhet. Jernhusen säger att de väljer att sälja fastigheten eftersom utveckling av bostäder inte ingår i deras kärnverksamhet.

Möjlig byggstart beräknas till hösten 2018 med inflyttning 2020.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Jernhusen och Familjebostäder

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev