Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Järfälla ska öka bostadsproduktionen

Publicerad: 5 maj 2015, 04:33

Järfällas allmännyttiga bostadsbolag Järfällahus har fått nya ägardirektiv från kommunen i syfte att öka produktionen av hyresrätter. Bland annat innebär de att de ska bygga minst 300 bostäder och renovera 100 lägenheter årligen.


Ämnen i artikeln:

Järfälla

Planen är att Järfälla kommun ska växa med 30 000 invånare på 15 år. Därför finns ett stort behov av hyresrätter, och det nya ägardirektivet ska tydliggöra Järfällahus uppdrag.

– De senaste åren har andelen hyresrätter minskat i regionen samtidigt som efterfrågan är rekordstor. Nu tar vi ansvar för att fler hyresrätter byggs i Järfälla. I de nya ägardirektiven får Järfällahus därför ett tydligt uppdrag om att åter börja bygga nya bostäder, säger Claes Thunblad, kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelsen har även gett Järfällahus i uppdrag att se över möjligheterna för en lokal bostadsförmedling, där både allmännytta och övriga fastighetsägare ingår.

Redaktionen

Källa: Järfälla kommun

Ämnen i artikeln:

Järfälla

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.