Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Jakobsberg växer med nya “pärlbandskvarteret”

Publicerad: 13 september 2019, 06:16

Kvarteret Nybergstorg.

Foto: Peter Bartholdsson

Stena Fastigheter och Tornstaden är nu klara med sitt nya bostadskvarter Nybergstorg i Jakobsberg. Se det kulörta pärlbandet här.


Ämnen i artikeln:

Tornstaden fastigheterStena FastigheterJärfälla

Stena Fastigheter och Tornstaden är nu klara med sitt nya bostadskvarter Nybergstorg i Jakobsberg. Se det kulörta pärlbandet här.

Drygt 150 nya hyresrätter är nu klara i kvarteret Nybergstorg i Jakobsberg. Byggnaderna har tagit plats på en tidigare parkeringsplats och är placerade längs med järnvägen där de utgör ett bullerskydd mot bakomliggande delar av stadsdelen.

Ett av husen rymmer kollektivboende enligt den nya modellen co-living, där fyra mindre lägenheter per plan delar på ett gemensamt kök och vardagsrum. Tanken är att både unga och äldre ska kunna dela boende, eller att företag ska kunna erbjuda bostäder till sina anställda där de även kan umgås privat, uppger Tomas Fälth, den ansvarig arkitekten från Kontur arkitektkontor, i ett pressmeddelande.

– Den schackmönstrade fönstersättningen tillsammans med reliefen i fasaden gör husen unika och bidrar till att lyfta arkitekturen i området. Med de veckade taken och husens färgsättning blir karaktären ännu starkare, och avläsbar även på längre håll, säger han.

Alla foton: Peter Bartholdsson

Andreas Jennische

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.