Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

IPD Svenskt Fastighetsindex växer med 100 miljarder

Publicerad: 20 November 2014, 15:11

Sex nya fastighetsbolag har anslutit till IPD Svenskt Fastighetsindex sedan årsskiftet. Det innebär att marknadsvärdet på fastigheterna i databasen växt med cirka 100 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Erik Nyman

De nya bolagen i databasen är Hemsö, Lönnbacken, Kungsleden, John Mattsson, Norrporten och Atrium Ljungberg. Därmed har marknadsvärdet i databasen ökat med 25 procent sedan årsskiftet och uppgår nu till 450 miljarder kronor.

För IPD Svenskt Fastighetsindex betyder det en ökad spridning av olika fastighetstyper, och även en ökad spridning geografiskt.
– Förhoppningsvis kommer vi nu ännu bättre kunna spegla den totala svenska marknaden. Det är ju vår målsättning att kunna bidra med så mycket transparens som möjligt kring hela fastighetsmarknaden, säger Erik Nyman, Vice President.

Tack vare framförallt Hemsö och Lönnbacken kommer man också att öka andelen samhällsfastigheter som kommer presenteras som ett nytt segment vid lanseringen av IPD Svenskt Fastighetsindex i februari 2015. Segmentet väntas utgöra nästan 10 procent av databasen.
Mattias Fröjd

Ämnen i artikeln:

Erik Nyman

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.