Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Inventering kan ge 1 400 nya bostäder

Publicerad: 22 juni 2015, 07:15

Familjebostäder i Göteborg har kommit fram till att man har plats för 1 000 lägenheter på sin egen mark. Om man även ser till närliggande mark blir antalet 1 400. Slutsatserna har dragits efter att Familjebostäder tillsammans med Sweco, Nordconsult, Malmström Edström och Tema har inventerat en del av fastighetsbeståndet för att hitta platser för nyproduktion av hyresrätter.


Ämnen i artikeln:

NorconsultFamiljebostäderGöteborgSweco

Familjebostäder i Göteborg har kommit fram till att man har plats för 1 000 lägenheter på sin egen mark. Om man även ser till närliggande mark blir antalet 1 400.

Slutsatserna har dragits efter att Familjebostäder tillsammans med Sweco, Nordconsult, Malmström Edström och Tema har inventerat en del av fastighetsbeståndet för att hitta platser för nyproduktion av hyresrätter.

– I Kortedala har vi hittat flest potentiella byggplatser men vi har även sett möjligheter i Kyrkbyn, Lundby, Björkekärr, Johanneberg, Högsbo, Kungsladugård och Majorna. I de flesta fall handlar det om nybyggnation och att förtäta befintlig bebyggelse, säger Micael Jansson nybyggnadschef familjebostäder i Göteborg.

Samtliga förslag är skickade som planansökningar till Stadsbyggnadskontoret.

– Senast om fyra månader får vi besked. Det finns förstås mycket att ta hänsyn till i planprocessen och det är långt ifrån säkert att alla våra förslag går att genomföra. För oss var det viktigt att hitta möjligheterna, att agera och bidra till att lösa bristen på hyresrätter i Göteborg, säger Micael Jansson nybyggnadschef familjebostäder i Göteborg.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Familjebostäder

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.