Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Inflyttning i Malmös gröna höghus

Publicerad: 27 maj 2016, 10:54

Bild: MKB.

På fredagen påbörjas inflyttning till MKBs nya höghus i Ekostaden Augustenborg, Malmö. Huset är ekologiskt med så kallade “odlingslägenheter”.


Ämnen i artikeln:

MalmöMKBFastighetsmarknaden i Sydsverige

På fredagen påbörjas inflyttning till MKB:s nya höghus i Ekostaden Augustenborg, Malmö. Huset är ekologiskt med så kallade “odlingslägenheter”. Bland annat har varje lägenhet en 20 kvadratmeter stor balkong med odlingslådor.

Det finns också en växtverkstad där jord och växter hanteras före plantering. Halva balkongen är inglasad för att skapa olika temperaturzoner. På takterrassen finns gemensamma odlingslotter, ett kupolformat växthus och härliga möjligheter till rekreation. På höghusets tak finns ett  gemensamt växthus för vinterförvaring av växter. I källaren finns möjlighet att vinterförvara frukt och grönsaker.

MKB använder Greenhouse för att testa och utvärdera olika miljösatsningar som sedan förs vidare till annan nyproduktion. De boende kommer att delta i utvärderingar och engageras i utbildningar och seminarier om odling och hållbar livsstil.

Ekostaden Augustenborg har en lång historia av satsningar för ett mer socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbart bostadsområde, som ett testområde för MKB:s nya miljölösningar.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.