lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Industriområde blir 7 000 bostäder

Publicerad: 17 juni 2015, 09:38

Högsbo industriområde i Göteborg kan omvandlas till en blandstad med upp till 7 000 nya bostäder. På onsdagen beslutade byggnadsnämnden i Göteborg att planprogrammet ska gå till samråd.

Ämnen i artikeln:

HögsboPlatzer FastigheterGöteborg

Högsbo industriområde i Göteborg kan omvandlas till en blandstad med upp till 7 000 nya bostäder. På onsdagen beslutade byggnadsnämnden i Göteborg att planprogrammet ska gå till samråd.

– Här kan en helt ny stadsdel växa fram med entréer till Änggårdsbergen, cykelavstånd till city och betydligt förbättrade kopplingar mot Flatås, Axel Dahlströms torg och Marklandsgatan, säger Ulf Kamne (MP), stadsutvecklings- och miljökommunalråd och ordförande i byggnadsnämnden, till Göteborgs-Posten.

En av de stora nyheterna är att man gör om Dag Hammarsköldsleden, som idag är en stor väg med mycket trafik, till en boulevard – en förutsättning för att skapa den nya stadsbilden.

Platzer äger 17 fastigheter i området, med en markareal på cirka 100 000 kvadratmeter och kommer inom kort att lämna in en begäran om att få påbörja arbetet med detaljplan på sina fastigheter.

– Vi har inlett ett arbete med att illustrera hur ett framtida ”Södra Änggården” kan ta form och förbereder oss nu för att påbörja utvecklingen av området så snart detaljplanen är klar, säger P-G Persson, VD för Platzer Fastigheter.

Maria Nordlander

Källa: Nämndehandlingar från byggnadsnämnden, Pressmeddelande Platzer, Göteborgs-Posten

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev