tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Ikano och Rikshem bygger “Telestaden”

Publicerad: 9 juni 2016, 07:01

Planområdet. Bild: Ikano.

Efter att Stockholms stad under våren beslutade att utveckla detaljplanen för Telias gamla huvudkontor, börjar planerna för området ta form. 3 000 bostäder ska byggas i området som får namnet “Telestaden”.

Ämnen i artikeln:

FarstaIkano BostadStockholm

Efter att Stockholms stad under våren beslutade att utveckla detaljplanen för Telias gamla huvudkontor i Farsta, börjar Ikanos och Rikshem planer för området ta form. 3 000 bostäder ska byggas i området som får namnet “Telestaden”.

Telia flyttar nu sin verksamhet till Fabeges nya fastighet i Arenastaden, Solna. Sedan tidigare vet vi att Ikano och Rikshem ska bygga 3 000 bostäder på platsen som bolaget lämnar, men nu presenterar bolagen mer detaljerade planer.

På planområdet, som är cirka 200 000 kvadratmeter eller cirka 30 fotbollsplaner stort, ska  både hyres- och bostadsrätter byggas.

Telestaden är en stor del i exploateringsprojektet Tyngdpunkt Farsta.

– Det är en stor tillgång för Farstaborna att området öppnas upp och att Farsta knyts närmare till Drevviken. Det bidrar till ett mer sammanhängande och tillgängligt Farsta, säger Maria Tognolina, projektledare på Stadsbyggnadskontoret i Stockholm.

Förutsatt att detaljplaneprocessen går enligt plan kommer bygget att påbörjas 2018 med första inflyttning 2019. Plansamråd beräknas ske fjärde kvartalet 2016.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev