onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Ikano Bostad vill bygga 63 hyresrätter i södra Stockholm

Publicerad: 8 december 2022, 09:19

Mikael Berg, fastighetsutvecklingschef Ikano Bostad. Till höger visionsbild över de planerade hyresrätterna i Rågsved. Foto: Ikano Bostad och Brunnberg & Forshed. Bilden är ett montage.

Foto: Pressfoto

Ikano Bostad planerar att uppföra 63 hyresrätter i Rågsved i södra Stockholm. I veckan startade samrådet för detaljplanen.

Ämnen i artikeln:

SvepetIkano BostadStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Inom ramen för Stockholms stads satsning Fokus Hagsätra-Rågsved, där staden vill förstärka stadsdelarna med 3 000 - 4 000 bostäder, planerar Ikano Bostad att bygga 63 hyresrätter.

Bostäderna kommer att ligga längs Bjursätragatan i Rågsved som en del av en detaljplan bestående av cirka 430 bostäder – både bostadsrätter och hyresrätter. Tisdagen den 6 december startade samrådet för utvecklingen av området, som kommer att pågå fram till den 3 februari 2023.

Läs mer: Byggeneralen ska hålla igång byggtakten i huvudstaden: "Större potential när marknaden står och väger"

– Vi har funnits i Rågsved i snart 20 år och planerar att vara kvar här minst lika länge till. Vi gjorde vårt första förvärv 2005 och efterhand som bostäderna blir klara kommer vi att fortsätta att långsiktigt äga och förvalta dem som en del av vårt bestånd i Hagsätra och Rågsved, säger Ikano Bostads fastighetsutvecklingschef Mikael Berg, i en kommentar.

Ikano Bostad äger sedan tidigare 1 700 bostäder i Hagsätra och Rågsved.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev