Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Hyresbostäder säljer för att kunna bygga

Publicerad: 11 Juni 2013, 04:06

Hyresbostäder i Norrköping säljer drygt 1 045 lägenheter för att bättre kunna finansiera nyproduktionen av fler hyresrätter.


Hyresbostäder i Norrköping säljer drygt 1 045 lägenheter.

Fastigheterna har varit i Hyresbostäders ägo sedan 1970 och avskrivningarna under dessa drygt 40 år innebär att reavinsten för Hyresbostäder uppgår till ca 437 miljoner kronor. Pengar som kommer till nytta i den framtida nyproduktionen. Det underliggande marknadsvärdet är 670 miljoner kr.

– Att sälja fastigheter vi byggt och ägt under lång tid är inte ett lättvindigt beslut. Men efter att ha vänt och vridit på affären så är det ändå ett riktigt beslut. Norrköping är i akut behov av fler bostäder och vi har ett beting att vara med och bygga fler hyresrätter. För att bättre kunna finansiera nyproduktion, och minska vårt beroende av lån avyttrar vi fastigheter och bostäder där vi kan kombinera en god affär och en bra och välrenommerad köpare, säger Hyresbostäder.

Enligt källor till Fastighetsnytt återfinns Rikshem bland köparna.

DTZ har varit säljrådgivare.

Källa: Pressmeddelande Hyresbostäder

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.