Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Hushållen tror på stigande bostadspriser

Publicerad: 10 april 2012, 11:33

Synen på bostadsmarknaden fortsätter att förbättras. Allt fler tror på stigande priser och betydligt färre än tidigare tror på fallande priser. Det visar SEB: Boprisindikator, som når sin högsta nivå sedan juni 2011.


Ämnen i artikeln:

SEB

Av tillfrågade hushåll svarar 41 procent att de tror på stigande priser under det kommande året, att jämföra med 34 procent förra månaden. Andelen som tror på fallande priser är 26 procent, att jämföra med förra månadens 33 procent. Andelen som tror på stillastående priser ligger på 26 procent, att jämföra med 28 procent förra månaden.

– Lugna ränteutsikter för det kommande året är sannolikt den viktigaste förklaringen till att hushållen nu är svagt positiva till utvecklingen på bostadsmarknaden. Och även om svensk ekonomi går svagt 2012 räknar sannolikt de flesta med att få behålla jobben, vilket också påverkar, säger SEB:s privatekonom Gunilla Nyström.

Demoskop genomför varje månad sedan mars 2003 på uppdrag av SEB undersökningen Boprisindikatorn. Denna undersökning, som bygger på 1 000 intervjuer, genomfördes under perioden 28 mars till 4 april 2012.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SEB

Ämnen i artikeln:

SEB

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.