Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Hushållen ser ljusare på bostadsmarknaden

Publicerad: 13 Augusti 2012, 11:30

Synen på bostadsmarknaden fortsätter att förbättras. Fler tror på stigande priser och färre tror på fallande priser. Det visar SEB:s Boprisindikator för augusti.


Ämnen i artikeln:

SEB

Av tillfrågade hushåll svarar 43 procent att de tror på stigande priser under det kommande året, att jämföra med 41 procent förra månaden. Andelen som tror på fallande priser är 25 procent, att jämföra med 27 procent förra månaden. Andelen som tror på stillastående priser ligger på 25 procent, samma nivå som förra månaden.

SEB definierar Boprisindikator som skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser. Indikatorn ligger i augustimätningen på plus 18, en uppgång med fyra enheter sedan förra månaden.

Stabila, låga räntor och piggare börs under sommaren är sannolikt de främsta förklaringarna till att hushållens förtroende för bostadsmarknaden stärkts, säger SEB:s privatekonom Gunilla Nyström.

Sex procent av hushållen planerar att binda räntan
Av de hushåll som har helt eller delvis rörlig ränta på sina lån svarar sex procent att de har för avsikt att binda räntan inom den kommande tremånadersperioden, vilket är samma nivå som förra månaden.

Demoskop genomför på uppdrag av SEB undersökningen Boprisindikatorn. Denna undersökning, som bygger på 1 000 intervjuer, genomfördes under perioden 31 juli till 7 augusti 2012.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SEB

Ämnen i artikeln:

SEB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.