Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Huge Fastigheter delas i två

Publicerad: 9 oktober 2017, 06:43

Karin Strömberg Ekström. Fotograf: Beatrice Graalheim.

Efter beslut i kommunfullmäktige delas Huddinges kommunala bostadsbolag Huge Fastigheter upp i två nya bolag: Huge Bostäder och Huddinge Samhällsfastigheter.


Ämnen i artikeln:

Huge FastigheterHuddingeHuge Bostäder

Huge Bostäder AB kommer att äga fastigheter med bostäder, centrumanläggningar och lokaler för handel samt kontor. Huddinge Samhällsfastigheter får ansvar för de fastigheter som idag främst har kommunal verksamhet, som skolor, förskolor och äldreboenden.

Huge Fastigheters vd Karin Strömberg Ekström blir vd för Huge Bostäder AB.

– Med våra bostäder och stadsdelscentrum kommer Huge Bostäder att spela en viktig roll för utvecklingen i Huddinge. Inte bara genom att bygga nya bostäder, utan också genom en effektivare inriktnig på vårt arbete med fövaltning och fastighetsunderhåll, säger hon.

Henrik Örneblad, tidigare affärsområdeschef på Huge, blir tillförordnad vd för Huddinge Samhällsfastigheter.

– I nära samarbete med Huddinge kommun kommer Huddinge Samhällsfastigheter att vara en betydelsefull aktör för att fylla det framtida behovet av nya lokaler för kommunal verksamhet, säger han.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.