tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

HSB utvecklar sitt första coliving-hus

Publicerad: 17 juni 2021, 13:45

HSB Skåne omvandlar en tidigare vårdcentral som stått tom i ett par år till coliving. Till höger syns 20-30 Coliving i Råsunda, Stockholm. Foto: HSB, 20-30 Coliving

Trenden att dela boende är stark bland unga och nu utvecklar även HSB sitt första coliving-hus, Colive Ärtan, i Lund, Skåne.

Ämnen i artikeln:

ColivingHSBSkåne

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Tidigare i våras meddelade HSB Skåne att man omvandlar en befintlig fastighet på Luzernvägen 6 i Lund till ett Colive Ärtan. Nu inleds ett samarbete med 20-30 Coliving som ska stå för serviceavtalet och konceptutvecklingen. 

– Det känns väldigt kul. Vi kan bostäder och förvaltning och de kan coliving och community, därför har vi valt att göra denna satsning tillsammans, kommenterar Caroline Sellström, affärsområdeschef för marknad på HSB.

Läs även: Coliving-aktören: Privata rum räddningen i coronatider

20-30 Coliving startades i Stockholm förra oktober med målet om att ge unga vuxna en bättre chans på bostadsmarknaden och bolaget har sedan dess fyrdubblat sitt bestånd. 

– Det här ger oss ännu bättre möjligheter att skapa boendeformer som möter den nya generationens behov, säger bolagets medgrundare och vd Markus Linhardt.

Totalt byggs 18 rum på 25–30 kvadratmeter med privata badrum. Flera rum har även fransk balkong. På två våningsplan finns rymliga gemensamma kök och sällskapsutrymmen. Det finns även möjlighet att odla egna grönsaker eller kryddor på husets baksida.

– Den generation som blir vuxna nu är vana att prenumerera på tjänster. Det är därför dags att även bostadssektorn möter den trenden. I takt med att samhället förändras, förändras även definitionen av ett bra boende. Detta är ett första steg mot att revolutionera branschen, säger Linhardt.

Läs även: Bostadsdelningstrenden tar nya kliv 

Coliving är enligt HSB mer hållbart för miljön och uppmuntrar till återbruk och delningslösningar. Fastigheten beräknas stå klar för inflyttning tredje kvartalet 2021 och rummen kommer att fördelas enligt HSB:s bosparregler. 

Mer om Copartment-prenumerationen

• Designmöbler, fullt utrustat kök, trådlöst internet, smart-tv och ljudsystem.

• Städservice 2 gånger i veckan av gemensamma ytor.

• Privat rum möblerat med säng, armaturer, mörkläggande gardiner, garderob och arbetsplats.

• Förbrukningsvaror för gemensamma ytor, såsom toalettpapper, tvål,

städprodukter och diskmedel.

• Espressomaskin och egen kaffeförbrukning.

• Tillgång till tredjepartstjänster, samt lokala och nationella evenemang för

community-medlemmar.

 

Källa: 20-30 Coliving

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev