Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

HSB bygger 375 bostäder i Örebro

Publicerad: 30 juni 2017, 05:45

Översiktsbild Örnsro Trästad. Bild: Slättö/CF Möller.

HSB Projektpartner och HSB Mälardalen förvärvar en fastighet i Örebro, med avsikt att bygga cirka 375 nya bostäder. Säljare är Kungsleden.


Ämnen i artikeln:

ÖrebroHSBKungsleden Fastigheter

– Det här förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att utveckla attraktiva bostadsprojekt i Örebro och Mälardalen säger, Magnus Ekström, t.f. vd HSB Projektpartner.

Fastigheten är belägen i stadsdelen Örnsro sydväst om centrala Örebro. Området är ett av de utvecklingsområden som prioriteras av Örebro kommun och flera detaljplaner tas fram i området för att möjliggöra byggande av bostäder.

Kungsleden har sedan tidigare fått planbesked för att arbeta fram ett förslag för att utveckla fastigheten till ett attraktivt bostadsområde med cirka 30 000 kvadratmeter BTA bostäder.

Köpeskillingen uppgår initialt till 43,5 miljoner kronor före avdrag för latent skatt, vilket är i nivå med fastighetens bokförda värde. När detaljplanen har vunnit laga kraft utgår en tilläggsköpeskilling som bedöms uppgå till 130 miljoner kronor.

Detaljplanen förväntas vinna laga kraft under 2020.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.