Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Hotell eller bostäder i Kista?

Publicerad: 2 november 2016, 07:56

Skalholt 1.

Foto: Stockholms stad.

Stockholms stad har lagt fram två förslag för att omvandla en kontorsbyggnad i Kista till 710 bostäder eller 560 hotellrum, som en del i att utveckla Kista till en mer blandad stad.


Ämnen i artikeln:

Stockholms stadKistaALM Equity

Förslaget rör fastigheten Skalholt 1 som förvärvades av ALM Equity under 2015. När bolaget köpte tomträtten var förvärvet villkorat av att en ny detaljplan om cirka 750 nya bostäder och cirka 10 000 kvadratmeter handel skulle vinna laga kraft.

Nu har planerna gått vidare, och den 19 oktober påbörjades ett samråd om förslaget som pågår till den 16 november.

Två olika alternativ
Enligt Stockholms vision ska Kista förnyas och vidareutvecklas till en mer blandad stadsdel med bostäder, arbetsplatser och högre utbildning.

Det aktuella förslaget består av två möjliga alternativ, på grund av höga bullernivåer i omgivningen. Det första innehåller i första hand bostäder, med i första hand bostäder – 710 bostäder. Det andra består av en blandning av bostäder och hotell, 430 smålägenheter och 560 hotellrum.

I förslaget ingår också en utökning av fastigheten med en påbyggnad i två eller tre våningar.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.