Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Höghusbyggen i Borås

Publicerad: 30 Oktober 2012, 08:50

Borås kommun har gett klartecken för det högsta hus som hittills byggts i Borås, ett 21 våningar högt bostadshus.


Det lokala företaget Hökerums Bygg byggstartar inom kort på Druvefors-området.

– Ett historiskt beslut. Det här blir det högsta huset i Borås och det kommer att bli ett landmärke som binder ihop staden bättre. Jag tror det blir jättefint, säger stadsarkitekt Tomas Rossing till Borås Tidning.

Det nya höghuset väntas stå klart i början av 2014 med 81 bostadsrätter på 57-92 kvadratmeter. Redan är ett 60-tal lägenheter sålda. I en andra etapp räknar Hökerums Bygg med att bygga ytterligare ett sjuvåningshus intill 21-våningshuset. Eventuellt kan det också bli en tredje etapp med ett sjuvåningshus på Textilmuseets nuvarande parkering.

Det finns även fler planer på höghusbyggen i Borås. AB Bostäder siktar på ett hus med 30 våningar på Allégatan vid Pinocchio-statyn i centrum med en mix av bostadsrätter, kontor studentlägenheter och kommersiella lokaler. Det projektet väntas bli klart under 2015.

Byggföretagen Cernera och Wäst-Bygg planerar för sin del ett nytt höghus med 24 våningar med såväl bostäder som verksamheter vid Åhléns-huset i Borås centrum, skriver Borås Tidning. Planarbetet för detta projekt är redan igång.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.