Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Hög efterfrågan i Luleå – Rikshem bygger mer

Publicerad: 6 september 2019, 06:35

Rikshem vill byyga mer på Mjölkudden.

Foto: Rikshem

”Radiomasten är ett av våra populäraste områden och vi har utrymme för att bygga fler bostäder”.


Ämnen i artikeln:

Rikshem

Rikshem vill bygga ytterligare på Mjölkudden i Luleå. ”Radiomasten är ett av våra populäraste områden och vi har utrymme för att bygga fler bostäder”.

Rikshem har sedan tidigare byggt 173 hyresrättslägenheter på Mjölkudden och planerar nu för 150 till.

Kontakt har tagits med kommunen och en detaljplaneprocess är igång.

– Radiomasten är ett av våra populäraste områden och vi har utrymme för att bygga fler bostäder. Lägenheter med tillgång till hiss saknas i närområdet och vi vet att efterfrågan är stor både bland barnfamiljer och äldre som flyttar från villan. Vi vill skapa nya bostäder som gör området tillgängligt för fler och planerar för lägenheter i olika storlekar, säger Anna-Karin Eriksson, regionchef på Rikshem i ett pressmeddelande.

De nya husen planeras att byggas runt den befintliga bebyggelsen på Rikshems mark. Området har idag en stor grön gård som kommer bevaras och även utvecklas tillsammans med de nya husen. Fler parkeringar skapas också i området genom ett nytt parkeringshus i två våningar som byggs längst med Mjölkuddsvägen.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Rikshem

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.