Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Hemfosa säljer till Riksbyggen

Publicerad: 11 juni 2015, 04:38

Hemfosa säljer bostäder i Västerhaninge till Riksbyggen, för cirka 315 miljoner kronor. Fastigheten, Ribby 1:478 omfattar 148 färdiga bostäder, samt de återstående byggrätterna i området.


Ämnen i artikeln:

ByggfastHemfosa FastigheterKirunaMotalaRiksbyggen

Hemfosa säljer bostäder i Västerhaninge till Riksbyggen, för cirka 315 miljoner kronor. Fastigheten, Ribby 1:478 omfattar 148 färdiga bostäder, samt de återstående byggrätterna i området. Riksbyggen kommer där att bygga 230 nya hyresrätter.

Nyproduktionen kommer att utvecklas i samarbete med Bygg-Fast under de kommande två åren. Området byggs i två etapper och kommer att stå klart 2017. Tillträde var 10 juni.

Hemfosa har även sålt en bostads- och butiksfastighet i Motala, med ett underliggande fastighetsvärde om 23 miljoner kronor.

Till sist har Hemfosa köpt en fastighet i Kiruna, till ett underliggande fastighetsvärde om 32 miljoner kronor – den tillträddes 1 april.

– Syftet med affärerna är att avyttra icke prioriterade segment och i övrigt optimera vår fastighetsportfölj, kommenterar Lars Thagesson, COO för Hemfosa Fastigheter AB.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Hemfosa Fastigheter och Riksbyggen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.