tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Hemfosa säljer till Riksbyggen

Publicerad: 11 juni 2015, 04:38

Hemfosa säljer bostäder i Västerhaninge till Riksbyggen, för cirka 315 miljoner kronor. Fastigheten, Ribby 1:478 omfattar 148 färdiga bostäder, samt de återstående byggrätterna i området.

Ämnen i artikeln:

ByggfastHemfosa FastigheterRiksbyggenKirunaMotala

Hemfosa säljer bostäder i Västerhaninge till Riksbyggen, för cirka 315 miljoner kronor. Fastigheten, Ribby 1:478 omfattar 148 färdiga bostäder, samt de återstående byggrätterna i området. Riksbyggen kommer där att bygga 230 nya hyresrätter.

Nyproduktionen kommer att utvecklas i samarbete med Bygg-Fast under de kommande två åren. Området byggs i två etapper och kommer att stå klart 2017. Tillträde var 10 juni.

Hemfosa har även sålt en bostads- och butiksfastighet i Motala, med ett underliggande fastighetsvärde om 23 miljoner kronor.

Till sist har Hemfosa köpt en fastighet i Kiruna, till ett underliggande fastighetsvärde om 32 miljoner kronor – den tillträddes 1 april.

– Syftet med affärerna är att avyttra icke prioriterade segment och i övrigt optimera vår fastighetsportfölj, kommenterar Lars Thagesson, COO för Hemfosa Fastigheter AB.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Hemfosa Fastigheter och Riksbyggen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev