Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Hemfosa förvärvar samhällsfastigheter

Publicerad: 17 december 2014, 07:00

Hemfosa förvärvar ytterligare ett bestånd av samhällsfastigheter till ett underliggande fastighetsvärde av 340,5 miljoner. Fastigheterna, som är belägna i Huddinge, Uppsala och Gävle, inrymmer verksamheter inom vård, omsorgsboende och skola.


Ämnen i artikeln:

GävleHemfosa FastigheterHuddingeUppsala

Förvärvet omfattar en fastighet i Huddinge, tre i Uppsala och två i Gävle. På en av fastigheterna i Gävle kommer det att uppföras en byggnad för vård- och omsorgsboende med inflyttning i mars 2016. Fastighetsbeståndets totala uthyrningsbara yta uppgår till 16 742 kvadratmeter och den genomsnittliga löptiden för hyreskontrakten, beräknat från årsskiftet 2014/2015, uppgår till cirka 16 år. Största hyresgäster är Humana Omsorg AB och Internationella Engelska Skolan.

För den nyproducerade fastigheten i Gävle sker tillträde efter färdigställandet, planerat till mars 2016, då köpeskilling också erläggs. För övriga fastigheter sker tillträde den 19 december 2014.

– Vi adderar här ytterligare ett antal fina fastigheter med långa hyresavtal och stabila kassaflöden i vårt kraftigt växande segment samhällsfastigheter. Vi kompletterar även med ännu ett nyproduktionsprojekt vilket ger en bra mix i beståndet, kommenterar Jens Engwall, vd för Hemfosa, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Hemfosa

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.