Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Helsingborg och Magnolia tecknar avtal

Publicerad: 21 Mars 2016, 12:23

Fredrik Lidjan, VD Magnolia Bostad, Fredrik Holmström, styrelseordförande Magnolia Bostad, Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg och Christian Orsing (M), ordförande för stadsbyggnadsnämnden.

Foto: Helsingborgs stad.

Helsingborgs stad har tecknat avtal med Magnolia Bostad för att möta det ökade bostadsbehovet. Enligt en avsiktsförklaring ska fler hyresrätter med rimliga hyror byggas varje år.


Ämnen i artikeln:

HelsingborgFastighetsmarknaden i SydsverigeMagnolia bostad

Helsingborgs stad har tecknat avtal med Magnolia Bostad för att möta det ökade bostadsbehovet. Enligt en avsiktsförklaring ska fler hyresrätter med rimliga hyror byggas varje år.

Magnolia bygger redan flera hundra lägenheter i staden, bland annat på Söder och i Maria stationsområde.

– Helsingborgs befolkning ökar snabbt. Att vi har tillräckligt med bra bostäder är en nyckelfråga för att vi ska fortsätta vara en attraktiv stad, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson (M).

Förutom de områden där nya bostäder redan är på gång, ska Magnolia Bostad bygga bland annat i H+, och i fortsättningen på Maria stationsområde men förhoppningsvis på fler ställen i staden som Drottninghög och Ödåkra.

– Avsiktsförklaringen gör att vi kan fortsätta arbeta vidare tillsammans i dialog med Magnolia Bostad. Från stadens sida hjälper vi till med att ta fram planer så att de kan bygga. När ett företag faktiskt vill bygga måste vi som motprestation se till att det finns någonting att bygga, säger Karin Sterte, exploateringschef i Helsingborgs stad.

Redaktionen

Källa: Helsingborgs stad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.