Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Heimstaden storköper kommunala bostäder

Publicerad: 9 juni 2020, 11:31

Bild 1/2  Kent Persson, tidigare bland annat partisekreterare åt Moderaterna, är i dag samhällspolitisk chef på Heimstaden.

Foto: Heimstaden.

Heimstaden köper 559 lägenheter och en skola av Eskilstuna Kommunfastigheter för totalt 795 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

EskilstunaHeimstadenEskilstuna KommunfastigheterKent Persson

Det var i oktober förra året som det kommunala fastighetsbolaget utifrån ägardirektiv beslutade att lägenheterna, plus en skola, skulle säljas. 

– Vi har under en längre tid varit intresserade av att etablera oss i Eskilstuna. Eskilstuna är en av Mälardalens intressantaste kommuner med en stark framtida tillväxt, en tillväxt vi ser fram emot att vara med och förstärka, säger Kent Persson, samhällspolitisk chef för Heimstaden i ett pressmeddelande. 

Kent Persson säger också att man nu kommer att bygga upp en lokal förvaltningsorganisation i staden, och att man framåt ser ”stora möjligheter” att investera mer i Eskilstuna. 

Prislappen på bostäderna ligger på 609 miljoner kronor. Förutom lägenheterna ingår också en skola i affären, den förvärvas för 186 miljoner kronor. 

Innan försäljningen kan slutföras krävs även beslut i Eskilstuna Kommunföretag AB, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Går allt enligt plan tar Heimstaden över bostäderna i november senare i år. 

 

 

 

 

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.