Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Heimstaden köpare av Sandviken-bestånd

Publicerad: 27 juni 2019, 05:33

Foto: Mostphotos

Sedan tidigare har kommunala Sandvikenhus kommunicerat att man planerar att sälja 385 bostäder. Nu står det klart att Heimstaden är köpare.


Ämnen i artikeln:

SvefaSandvikenhusHeimstaden

Sedan tidigare har kommunala Sandvikenhus kommunicerat att man planerar att sälja 385 bostäder. Nu står det klart att Heimstaden är köpare.

Det var i början av april som bolaget meddelade den planerade försäljningen. Syftet är att frigöra kapital för kommande renoveringar och investeringar på över en miljard, enligt det kommunala bolaget.

Försäljningen innehåller 385 lägenheter fördelade på åtta fastigheter. Heimstaden äger sedan tidigare cirka 450 lägenheter på orten. Förvärvet kompletterar beståndet med drygt 28 000 kvadratmeter.

– Vi är mycket glada över att göra detta kompletterande förvärv i Sandviken. Dessa fastigheter utgör ett bra komplement till befintligt bestånd i Sandviken samtidigt ger det oss möjlighet att driva vår existerande förvaltning än mer effektivt och på allvar etablera oss på orten med ett nytt förvaltningskontor, säger Jonathan Karlsson, transaktionsansvarig på Heimstaden.

Tillträde är planerat till den 1 oktober 2019.

– Vi har hittat en köpare som väl uppfyller våra krav vad det gäller långsiktighet och engagemang. Det är en aktör som vi från övriga Sverige ser satsar på såväl nyproduktion som kundnöjdhet och renoveringar av befintligt bestånd. Jag välkomnar flera aktörer till vår kommun vilket detta möjliggör, säger Stefan Lundqvist, vd på Sandvikenhus.

Svefa var Sandvikenhus rådgivare genom hela försäljningsprocessen.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

SvefaSandvikenhusHeimstaden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.