Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Heba köper för 700 miljoner

Publicerad: 19 juni 2019, 12:58

Projektet i Norrtälje hamn. Bild: Heba.

Heba har tecknat avtal med Magnolia Bostäder om köpet av ett projekt i Norrtälje hamn och ett i Näs Österåker. Projekten omfattar hyresbostäder, äldreboenden och en förskola.


Ämnen i artikeln:

Heba FastigheterNorrtäljeMagnolia bostad

Heba har tecknat avtal med Magnolia Bostäder om köpet av ett projekt i Norrtälje hamn och ett i Näs Österåker. Projekten omfattar hyresbostäder, äldreboenden och en förskola.

Affären genomförs som en så kallad forward funding affär där Heba förvärvar alla aktier i bolagen Magnolia Projekt 383 AB gällande Norrtälje hamn och Sambo Fastigheter 15 AB gällande Näs Österåker.

– Förvärvet ligger helt i linje med Heba:s tillväxtstrategi inom såväl äldreboende, förskolor som hyresbostäder. Fastigheten i Norrtälje kommer att ligga i bästa läge i anslutning till hamnen. Även äldreboendet i Näs har ett fantastiskt fint läge med utsikt över Östersjön, säger Patrik Emanuelsson, vd på Heba, i ett pressmeddelande.

Bolagen innehar äganderätterna till fastigheterna och har sedan tidigare tecknat totalentreprenadavtal för uppförandet av båda fastigheterna.

I Norrtälje rör det sig om 83 lägenheter och ett äldreboende med 84 lägenheter. Totalt omfattar projektet 10 000 kvadratmeter BOA.

I Näs handlar det om 60 lägenheter och en förskola.

Projekten beräknas stå klara under våren 2021 respektive 2022.

Värdet på affären inklusive ersättning för totalentreprenaden uppgår till cirka 706 miljoner kronor, där 483,5 miljoner kronor avser Norrtälje och 222,5 miljoner kronor avser Näs.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.