lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Havsnära bostadsrätter i Västervik görs om till hyresrätter

Publicerad: 14 april 2023, 08:23

Enkla Hems bostadsprojekt i Örserumsviken utanför Västervik.

Foto: Pressfoto

De planerade bostadsrätterna vid havet utanför Västervik kommer att bli hyresrätter istället på grund av konjunkturen. Det meddelar bolaget som ligger bakom projektet.

Ämnen i artikeln:

SvepetBostadsrätterHyresrätterVästervik

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Invid Örserumsviken strax söder om Västervik planerar Linköpingsbaserade fastighetsbolaget Enkla Hem att bygga totalt 130 till 150 bostäder inom projektet Horns Strand.

De två första etapperna som består av 52 lägenheter på mellan två till fyra rum och kök var från början tänkta att upplåtas som bostadsrätter. Men nu meddelar Enkla Hem att man tänkt om angående upplåtelseformen.

Läs också: Storstadens attraktionskraft minskar bland unga: ”Vill bo tätt men lågt”

– Tidigare hade vi tillsammans med vår JV partner i projektet planerat för bostadsrätter i etapp 1 och 2 men på grund av rådande marknadsläge så har vi tänkt om och planerar för hyresrätter vilket är även en del av vår kärnverksamhet, det vill säga äga och förvalta hyresbostäder. I samband med detta valde vi att lösa ut vår JV-partner och äger numera projektet till 100 procent i egen regi. Vi är väldigt glada att kunna presentera detta för Västerviksborna med hänsyn till rådande marknadsläget där hela branschen befinner sig i ett mycket tufft läge efter den senaste tiden kostnadsökningar samt att det råder bostadsbrist i kommunen, säger Emanuel Vardi, vd för Enkla Hem, i en kommentar.

Bolaget skriver i ett pressmeddelande att förhoppningen är att spaden ska kunna sättas i marken för etapp ett och två under hösten 2023. Inflyttning beräknas kunna ske hösten 2024.

Läs också: Bostadsprojekten som säljer som smör mitt i krisen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev