onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Här bygger Familjebostäder 200 bostäder precis vid pendeltåget

Publicerad: 4 oktober 2022, 06:55

Familjebostäder bygger 200 hyreslägenheter precis intill pendeltågsstationen Farsta strand i södra Stockholm. Foto: Pressbild/Liza Simonsson

Familjebostäder har fått markanvisning för ytterligare 100 hyresrätter intill pendeltågsstationen Farsta strand vilket innebär att företaget totalt får bygga 200 bostäder där.

Ämnen i artikeln:

FarstaSvepetFamiljebostäderHyresrätterMarkanvisning

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Sedan tidigare hade Familjebostäder fått en markanvisning intill pendeltågsstationen Farsta strand som omfattade 100 hyresrätter längs Filipstadsbacken. Nu meddelar det allmännyttiga bolaget att markanvisningen utökats med ytterligare 100 hyresrätter på närliggande Brattforsgatan.

Läs mer: LISTA: Elva nytänkande samhällsfastigheter som byggs just nu  

Läget intill pendeltågsstationen innebär god tillgång till kollektivtrafik för de boende. Dessutom planeras för både bil- och cykelpool i området för att ytterligare göra det enklare att leva utan bil, skriver Familjebostäder i ett pressmeddelande.

En ny detaljplan behöver tas fram för området innan bygget kan starta, varför spaden kan sättas i marken tidigast 2027.

Läs mer: Lista: Alla nya bostadsprojekt i Stockholm 

- Det är en stor vinst för oss att markanvisningen nära nog har fördubblats. Det gör att vi enklare kan bygga kostnadseffektivt när vi bygger fler bostäder på samma plats. Vi är otroligt glada över att vi kan förstärka vårt bestånd med omkring 200 hyresrätter i Farsta, säger Håkan Siggelin, chef projektutvecklingsavdelningen, i en kommentar.

Familjebostäder äger i dag 2 061 lägenheter i Farsta, 1 311 lägenheter i Farsta strand och 605 lägenheter i Fagersjö.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev